Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca poklonilo je poster Stablo bosanske dinastije

Kotromanića predsjednici "Robert F. Kennedy Fondacije za ljudska prava" (RFK HR) gospođi Kerry Kennedy

Ljubaznošću predsjednika Fondacije “Društvo zajedničkih vrijednosti” prof.dr. Zlatka Lagumdžije, koji je bio suorganizator i domaćin sastanka visokog nivoa "EU budućnost Zapadnog Balkana i ljudska prava – Govori istinu moćnima" u Sarajevu, upriličen je susret generalnog sekretara Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Emira Zlatara sa predsjednicom Robert F. Kennedy Fondacije za ljudska prava gospođom Kerry Kennedy.

Webp.net-resizeimage.jpg


Tokom susreta i razgovora generalni sekretar VKBI je uvaženoj gošći gđi. Kennedy uručio poklon poster Stabla bosanske dinastije Kotromanića, autora prof. dr. Envera Imamovića, aktuelnog predsjednika Upravnog odbora VKBI.

 

Webp.net-resizeimage (1).jpg


Gospođa Kennedy zahvalila se na ovom iznimno vrijednom poklonu, koji će ostati trajna uspomena na posjet Sarajevu i Bosni i Hercegovini, ponavljajući svoje pozitivne impresije, koje je jasno iskazala izjavom da „Sarajevo u ovom trenutku historije može biti primjer ostatku svijeta jer je najveća prijetnja slobodi i demokratiji danas mržnja”.


Izražena je zajednička želja da će se u vremenu koje je pred ukazati prilike za novim susretima i razgovorima, posebno u segmentu promoviranja temeljnih ljudskih prava i sloboda.

 

Sarajevo, 11.10.2019.